Anders och Idas whoopies

Anders och Idas whoopies
Foto: TV4

Anders och Idas whoopies

Av: Anders Södergren, Ida Ingemarsdotter

Från: Hela Sverige bakar

18 ingredienser

1 h

Söta små kakor fyllda med en läcker chokladfrosting.

Ingredienser

portioner stycken
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2,5 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl mjölk

Fyllning

  • 50 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 3 msk kakao
  • 150 g färskost
  • 1 msk mjölk

Glasyr

  • 2 dl florsocker
  • 2 msk vatten
  • 1 krm citronsaft

Chokladtopping

  • 50 g mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och socker poröst.
  3. Blanda ihop alla torrvaror. Blanda ner dem i smör- och sockerblandningen.
  4. Avsluta med att tillsätta mjölk och ägg.
  5. Spritsa ut kakorna, ca 40 stycken, på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  6. Grädda mitt i ugnen 5-7 minuter. Låt svalna.

Fyllning

  1. Vispa smör, kakao, florsocker, färskost och mjölk krämigt.
  2. Bred eller spritsa ut fyllningen på en kaka och sätt en till ovanpå.

Glasyr

  1. Blanda florsocker med vatten samt citronsaft i en bunke till en jämn glasyr.
  2. Späd med lite vatten om det behöv, glasyren ska vara smidig och kunna droppas över det du vill ha den till.
  3. Smält den mörka chokladen i mikron.
  4. Garnera kakorna med glasyren och chokladen.