Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Ananasskinka
Foto: TV4
Ananasskinka
Betyg: 0 av 5
0
Spara
Av:
Köket.se
6
ingredienser
I stället för vanlig flintastek.
Ingredienser
portioner
2 skivor färsk skinka, vardera ca 2 1/2 cm tjocka
salt
svartpeppar
paprikapulver
1 förp krossad ananas [ca 375 g]
3-4 msk dijonsenap
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 175°. Krydda köttet runtom med salt, peppar och paprika. Lägg en skiva i en långpanna eller rymlig ugnsform. Bred senap över.
Låt ananasen rinna av, spar spadet. Bred ananasen över skinkan. Bred senap också på den andra skinkskivan och lägg den med den bredda sidan över.
Stek klart mitt i ugnen och späd med ananasjuicen då och då. Beräkna stektiden till 1 1/2 – 1 3/4 tim. eller tills en stektermometer visar 75 – 77°.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut
Ananasskinka | Köket.se