Ananasskinka

Ananasskinka
Foto: TV4

I stället för vanlig flintastek.

26 januari 2009
8

Du behöver

  • 2 skivor färsk skinka, vardera ca 2 1/2 cm tjocka
  • salt och svartpeppar
  • paprikapulver
  • 1 burk ananaskross, ca 375 g
  • 3-4 msk ljus dijonsenap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Krydda köttet runtom med salt, peppar och paprika. Lägg en skiva i en långpanna eller rymlig ugnsform. Bred senap över.
  2. Låt ananasen rinna av, spar spadet. Bred ananasen över skinkan. Bred senap också på den andra skinkskivan och lägg den med den bredda sidan över.
  3. Stek klart mitt i ugnen och späd med ananasjuicen då och då. Beräkna stektiden till 1 1/2 – 1 3/4 tim. eller tills en stektermometer visar 75 – 77°.
Kommentera receptet

Fler goda recept