1 förp ananasringar, med spad för att täcka formen (à 220 g)
4 msk ljus sirap
85 g smör, rumsvarmt
2 msk strösocker
150 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk malen kanel
0,5 tsk muskot, riven
salt (en nypa)
2 ägg
2 msk mjölk
Gör så här
Om ni använder rå frukt, koka den i sirapen i ca 15 minuter innan ni slår på smeten.
Värm ugnen till 180 grader.
Häll sirapen i botten av formen och ordna frukten så att det helt täcker i överlappande skivor, slå även på lite av spadet från burken.
Värm i ugnen tills sirapen bubblar och delar av spadet kokat bort.
Vispa under tiden smör och socker, tillsätt ägg och sedan salt, mjöl och kryddor gradvis under omrörning tills allt har blandats väl. Om smeten är för tjock, tillsätt mjölken.
Sprid smeten jämnt över den varma frukten och sirapen, och baka i ugnen ca 20-30 minuter. Testa med en provsticka om kakan är klar, den ska vara torr.
Låt svalna och kör en kniv runt kanterna, sätt en större platta ovanpå och vält över kakan så att frukten är på toppen.