Ananasbitar

Ananasbitar
Foto: TV4

Exotisk kaka, spännande värre. Saftig och god och med smak av både ananas och kokos.

19 mars 2010

Du behöver

  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 burk ananaskross
  • Glasyr:
  • 2 msk margarin
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1,5 dl kokos
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Ugn: 200°

Gör så här

  1. Smöra och brödströ en liten långpanna eller rulltårtspanna.
  2. Vispa ägg och socker vitt. Rör ned vatten och citron.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned. Slå smeten i pannan och grädda cirka 20 minuter.
  4. Låt ananasen rinna av något och bred den över den varma kakan.
  5. Blanda glasyren i en kastrull, värm under vispning tills den tjocknar utan att koka.
  6. Bred glasyren över ananasen och grädda ytterligare några minuter. Skär i bitar.
Kommentera receptet
Black friday

Fler goda recept