Amerikanska pannkakor med äggröra och bacon

amerikanska pannkakor med äggrora och bacon
Foto: Frida Wismar
Sofia Henriksson
Sofia Henriksson

Amerikanska pannkakor med äggröra och bacon

18 ingredienser

30 min

"Som liten brukade min pappa på helgen gå upp i gryningen och göra amerikanska pannkakor innan han skulle ut och jaga. Nuförtiden går det knappt en helg utan att jag gör mina egna amerikanska pannkakor med banan som jag serverar på klassiskt amerikanskt vis med bacon, smör, lönnsirap och äggröra. En succé på brunchen tillsammans med ett glas mimosa!" /Sofia

Tips!

Släng ner lite färska blåbär istället för banan i pannkakorna och servera med ricotta och färsk mynta för en lite mer elegant touche!

Ingredienser

portioner

Pannkakor

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 1 krm vaniljpulver
  • 3,5 dl mjölk (3 %)
  • 1 ägg
  • 2 msk smör, smält
  • 1 banan
  • smör (till stekning)

Äggröra

  • 1 msk smör
  • 4 ägg
  • 3 msk grädde
  • salt
  • svartpeppar

Tillbehör

  • 140 g bacon
  • lönnsirap
  • färska bär
  • 50 g smör

Gör så här

Pannkakor

  1. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ner mjölken så att det inte finns några klumpar. Knäck ägget och rör ner med det smälta smöret. Vispa till en slät smet. Skiva bananen tunt.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna och klicka i 1–2 msk smet per plätt. Lägg tre skivor banan på varje pannkaka och grädda 1–2 minuter tills det bubblar på ytan. Vänd pannkakorna och grädda andra sidan.

Äggröra

  1. Klicka ner smöret i en kastrull på låg värme. Knäck äggen i kastrullen och tillsätt grädden. Rör hela tiden i cirka fem minuter. Öka sedan värmen under 1 minut under fortsatt omrörning. Krydda med salt och rikligt med svartpeppar.
  2. Stek bacon och låt den rinna av på hushållspapper.
  3. Servera pannkakorna med lönnsirap, äggröra, bacon, en klick smör och färska bär.