Amerikansk banankaka
Amerikansk banankaka
13 ingredienser
En god banankaka att göra till kaffestunden. I ursprungsreceptet från USA delar de på tårtan, fyller med en nötkräm och glaserar ytan med choklad vilket kanske gör den i mäktigaste laget...
Ingredienser
- 150 g smör (eller margarin)
- 3,5 dl strösocker
- 2,33 dl banan, mosade [2 medelstora]
- 2 ägg
- 0,5 tsk salt
- 4,67 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk kakao
- 1,25 dl mjölk (eller lättfil)
- 2 tsk vaniljsocker
- 1,25 dl blandade nötter, hackade
- 1 dl kokos
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Smöra en 2 l brödform och strö den med kokos.
- Rör smör och socker vitt och pösigt. Rör ner äggen ett i sänder och blanda väl, gärna med elvisp. Tillsätt bananmoset och rör ett par minuter.
- Blanda de torra ingredienserna, utom kokosen, och rör ner dem varvat med mjölken. Rör ytterligare ett par minuter.
- Häll smeten i formen och strö resten av kokosen över. Grädda ca 1 timme, eller tills den känns klar. Pröva med sticka. Låt kakan svalna på galler.