Ambrosiarutor

Ambrosiarutor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ambrosiarutor

10 ingredienser

En saftig och frisk kaka, som går snabbt att baka i långpanna. Vill du frysa kakan, gör det innan du glaserar den, så blir den fräschare när du tinar den.

Ingredienser

portioner bitar
  • 200 g smör, smält
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 citron, finrivet skal

Glasyr:

  • 3 dl florsocker
  • 1 apelsin, rivet skal + saft
  • 1 ask syltade apelsinskal
  • smör, till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Lägg ett bakpapper i en långpanna. Pensla med lite smör och strö på lite mjöl.
  2. Vispa ägg och socker vitt. Blanda mjöl, bakpulver och rivet citronskal och vänd ned. Rör ner smöret till en jämn smet. Bred ut smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.
  3. Lägg ett bakpapper och en plåt över den färdiga kakan och låt den svalna. Rör ihop glasyren, bred över och strö på apelsinskal. Skär kakan i bitar.