Amatriciana är en enkel pastaklassiker från Italien som Dante här twistar till med att lägga till lite grillad paprika och byta pancetta mot färsk salsicciakorv. Jättegott och väldigt enkelt att laga!
Ingredienser
2 msk olivolja
300 g färsk salsicciakorv
2 grillad inlagd paprika, delade i mindre bitar
3 msk tomatpuré
0,5 dl vitt vin
1 burk finkrossade tomater (à ca 400 g)
torkade piri piri, efter smak
ev strösocker, en nypa
1 dl pecorino romano, finriven
400 g bucatini
Gör så här
Ta av skinnet från salsiccian och skär korven i mindre bitar.
Hetta upp olivolja och fräs salsiccian i en stor stekpanna tills den fått fin färg.
Häll av den grillade paprikan och skär den i mindre bitar. Tillsätt paprika och tomatpuré i pannan och fräs i någon minut.
Häll på det vita vinet och låt det koka in. Häll på de finkrossade tomaterna och låt såsen sjuda i 20 minuter. Smaka av med salt, piri piri och eventuellt en nypa strösocker.
Koka pastan al dente. Vänd ihop med såsen tillsammans med finriven pecorinoost och en skvätt pastavatten. Smaklig spis!