Fylld Kalkon

Alexandra Zazzi
Alexandra Zazzi

Fylld Kalkon

0

18 ingredienser

Ingredienser

portioner4
  • 200 g kycklinglever
  • 200 g rimmat fläskkött, finhackat
  • 1 morot, fint tärnad
  • 1 selleristjälk, fint tärnad
  • 1 gul lök, stor, finskuren
  • 2 klyftor vitlök skivade
  • 2 skivor mjölkblötlagt bröd
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 4 salviakvistar
  • 2 kg kalkon
  • olivolja, för pensling och stekning
  • salt
  • peppar
  • stekpåse
  • tapetzerarnål
  • björntråd (svart är lättare att se)
  • stektermometer
  • ev grädde och maizena, till såsen

Gör så här

  1. Fräs lökarna i lite olivolja tillsammans med fläsket och levern.
  2. Rör i moroten, sellerin och de finhackade örterna. Tag upp ur pannan och blanda med brödet i en bunke. Salta och peppra ordentligt.
  3. Skölj kalkonen och fyll med blandningen. Sy igen med en tapetzerarnål och björntråd. Pensla med olja och salta och peppra utanpå fågeln. Bind ihop benen.
  4. Ugnsstek gärna i stekpåse enligt anvisningarna på förpackningen. Använd stektermometer i den ” vita delen av kalkonen”.
  5. Spara gärna stekskyn i en kastrull. Koka ned och skumma av fettet och red med lite grädde och maizenamjöl.
  6. Dekorationer: Panettone (italiensk julkaka), spumante (halvtorrt mousserande), Torrone typ italiensk ”fransk” nougat, mostarda italiensk stark söt/inläggning, mascarpone 250 gr, Sharonfrukter och granatäpplen.