Abborre med korintsås

Abborre med korintsås
Foto: TV4

Denna sötsura sås brukar man servera med sillbullar. men den är god också till stekt fisk. Vill du undvika den beniga abborren kan du välja strömming.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 3-4 st abborrar, fjällade och urtagna
  • 1 st uppvispat ägg
  • 2 dl ströbröd
  • salt

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl fiskbuljong
  • 4 msk korinter
  • 0,5 msk matättika
  • 1 msk sirap
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Fräs margarin och mjöl till såsen. Späd med buljong. Smaka av med kryddor, ättika och sirap. Tillsätt korinter och koka i 5-10 minuter.
  2. Salta fisken. Vänd den i ägg och ströbröd. Stek i matfett på medelvärme. Servera med såsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept