• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Leilas chocolate cupcakes

639 röster
30 min
12 cupcakes
Leilas chocolate cupcakes
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
30 min
12 cupcakes

Du behöver

Chocolate cupcakes

  • 3 ägg (ekologiska)
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk kaffe, kallt
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao (av god kvalitet)
  • 0,5 krm salt
  • 100 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)

Chocolate frosting

  • 60 g smör, mjukt
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl kakao (av god kvalitet)
  • 100 g Philadelphia
  • 1 msk varmt kaffe
  • strössel, till garnering (eller blommor)

Gör så här

  1. Chocolate cupcakes
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smör, häll i gräddfil och kaffe och blanda det sedan med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Hacka mörk choklad grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).Blanda ner din smälta choklad i smeten.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda dina chocolate cupcakes i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
  8. Chokladfrosting
    Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt.
  9. Rör sist ner kaffe.
  10. Bred frostingen på dina cupcakes och garnera med strössel eller blommor.
11 januari 2012