Vinställ i trädesign

7 smarta vinställ

Ett vinställ hjälper dig att hålla ordning på vinsamlingen. Men vilket passar dig och dina behov? Här tipsar vi om sju olika sorters vinställ.

Först några tips till dig som vill lagra vin.​
- Vin med naturkork ska alltid förvaras liggande för att undvika att korken torkar och släpper in syra. Kommer vinet i kontakt med syre utvecklas det, oxiderar och får en sämre smak. Vin med skruvkork kan utan problem förvaras stående.

- Tänk på att hålla en jämn temperatur där du förvarar ditt vin och inte utsätta det för ljus. Flaskor som blir exponerade för uv-ljus gör att vinet får en förändrad färg och mindre bra smak.

1. Det vägghängda

Vinställ Jotex
Med ett vinställ på väggen får du en snabb överblick över vilka flaskor du har. Det blir också ett snyggt inslag i inredningen och tar minimalt med plats, Jotex, 699 kr.

2. På köksbänken

Vinställ Ellos

Det här vinstället blir ett snyggt inslag på köksbänken. Perfekt för dig som inte samlar storskaligt, Ellos 449 kr.

3. Börja smått och bygg på


​Ett mobilt ställ som du enkelt kan flytta runt och ställa där det för tillfället passar. Dessutom är det påbyggnadsbart och kan växa i takt med din vinsamling, Traditional Wine Rack, ca 300 kr

4. Till designälskaren

En stilren och påbyggnadsbar vinhylla i giftfri plast från Koziol. Finns i flera färger och varje del med plats för 10 flaskor kostar 379 kr.

5. Konstverk i trä

Snyggt och stilrent vinställ i trä - perfekt till den som inte har så stor samling - eller till den som vill ha favoritvinerna snyggt synliga på hyllan som ett konstverk. Från Bloomingville/ Ellos, 2299 kr.

6. Trendiga vinstället

Trendig vinhylla i plåt med flera hyllor och plats för hängande glas. Ellos, 3399 kr.

7. För den stora samlingen

Har du varken vinkällare eller ett stort tempererat vinrum, men drömmer om att samla flaskorna fint? Varför inte göra om en vägg i köket, eller vardagsrummet till en stilfull och dekorativ vinvägg? Detta vinställ i trä är påbyggnadsbart och passar att byggas inne i och runt hörn. Hela väggen, 13995 kr och en träsektion, 2512 kr, från Vinlagring.se.