3 sätt att äta pepparkaksdeg i smyg

Många håller nog med om att det är lite godare att äta pepparkaksdegen än själva pepparkakorna. Här är knepet för dig som inte vill bli tagen med fingrarna i syltburken (eller degskålen). Förklä pepparkaksdegen till en helt vanlig fika!

1. Doppa degen i choklad och kalla det cake pops

Det är busenkelt att framstå som ett trendigt fikaproffs med det här knepet! Gör så här: Rulla pepparkaksdegen till bollar och fäst på pinnar. Smält mjölkchoklad i mikron eller över vattenbad och vänd sedan pepparkaksdegen i chokladen.

2. Gör dammsugare med pepparkaksdeg

Gör så här: Forma dammsugare av pepparkaksdegen, linda in i röd marsipan och doppa kanterna i vit choklad. Snyggt till julfikat eller glöggminglet, och barnsligt gott såklart.

3. Släng ihop en julig "cookie dough-glass"

Gör så här: Bryt ner bitar av pepparkaksdeg och blanda med vaniljglass och lingon. Svårare än så är det inte att få till en julig version av den populära cookie dough-glassen.

Fler tips!

 • Chokladskedar

  Ätbara julklappar

  Gör ätbara julklappar och ge bort till jul. Här hittar du recept på superfint, gott och dekorativt julgodis som du kan göra själv och slå in i vackra paket.
 • Gröna chokladjulgranar

  Tips på enkelt julpyssel

  Godispyssel som är lätt att fixa (och gott att äta)!
 • Leilas rocky road med frön

  Leilas bästa julgodis

  Julgodis efter Leilas recept. Här hittar du recept på Leilas populära julgodis som rocky road, fudge, chokladtryfflar, smörkola och mycket mer.
 • Enkla pepparkaksbollar

  Veganskt julgodis

  Många recept är veganska utan att vi tänker på det. Här är 16 riktigt smarriga recept som är lika goda att äta till adventsfikat och julbordet...... som resten av hela året!
 • Chokladfudge med karamelliserada salta nötter

  Julens godaste fudge

  8 utvalda recept som du bara måste prova!
 • Saftig mjuk pepparkaka med lingon, Roy Fares recept

  Mjuk pepparkaka

  En mjuk och saftig pepparkaka är oslagbart till adventsmys och julfika. Här hittar du våra populära recept som Roy Fares mjuka pepparkaka, pepparkaksmuffins med lingonfrosting och mjuk pepparkaka i långpanna.