15 presenttips för student, bröllop och dop!

Presenter till studenten, bröllopsparet eller till den nyfödda på dopet kan vara svårt. Vad bör man ge för present? Vad ger alla andra för gåvor? Hur mycket ska det kosta? Vi har samlat 15 smarta presenttips inom alla kategorier. Så nu kan du enkelt hitta en gåva som passar för just din uppvaktning och som kommer bli uppskattad.

I listan nedan tipsar vi om 5 smarta presenter inom varje kategori: bröllop, student och dop. Bor de i hus? Går flytten snart? Är det planerat en resa? Har bebisen redan allt? Oavsett så hjälper vi dig att hitta rätt present!

Fler fina och smarta presenter hittar du på Kökets favoriter >>

Studentpresenter

1. Ölefant - för den hemmaboende studenten

Den här designade flasköppnaren är en vacker minnessak, men även något studenten kommer kunna ha användning av direkt!

Ölefanten hittar du här >>


2. Vattenkokare - till studentens nya lya

Ska studenten flytta hemifrån? Då är vattenkokaren räddaren i alla lägen! Nu kan det bli nudlar på nolltid och en sparsam elräkning. Tacksamt i alla lägen för en nyutflugen student.

Vattenkokaren finns att köpa här >>


3. Kolgrill på språng - till studenten som ska resa

Gillar studenten utflykter, vara ute i naturen eller är det dags för en spännande resa? Den här kolgrillen är enkel och smidig att ta med sig och ger både god mat och härlig mysfaktor.

Köp och läs mer om kolgrillen hos Kökets favoriter >>


4. Espressomaskin - när plugget ska fortsätta till hösten

Blir det fortsatta studier till hösten? Eller är det jobb som väntar efter studenten? Oavsett kommer den här kaffemaskinen rädda alla morgnar med lyxigt och perfekt kaffe.

Espressomaskinen hittar du här >>


5. Startset - när studentens jobb drar igång på måndag

Börjar studentens vuxenliv på riktigt nu? Då är det dags för en fin och klassisk matservis som kommer passa till alla måltider.

Iittala startset kan du läsa mer om och köpa här >>


Bröllopsgåvor

6. Oljelampa - när bröllopsresan står för dörren

Med en mysig oljelampa kommer tillvaron fortsätta skinna med samma glöd som bröllopsresan när paret kommer hem igen och hösten närmar sig.

Oljelampan som håller glöden vid liv hittar du här >>


7. Champagneglas - till parets alla firande

Bröllopet är bara första steget i ett långt firande! Har paret till exempel precis byggt hus eller skaffat nytt boende tillsammans? Då blir det ju inflyttningsfest snart, och om ett år är det dags att börja fira bröllopsdagen! Vad passar väl bättre än att skåla in det hela med dessa vackra glasen?

Champagneglasen finns att köpa här >>


8. Saltsten - till bröllopsparet som har allt

Underbart god mat tillagad på en saltsten kommer förgylla parets alla middagar. För även de kommer ibland behöva ta varandra "med en nypa salt".

Köp och läs mer om saltstenen hos Kökets favoriter >>


9. Multimaskin - när bröllopsparet kanske snart blir tre

Den här köksmaskinen är allt bröllopsparet behöver inför en framtid som familj. Mycook kan tillaga alla sorters rätter och har alla nödvändiga matlagningsfunktioner. Den är enkel att manövrerad vilket gör all matlagning både smidig och snabb.

Multimaskinen hittar du här >>


10. Sedeltårta - till paret som önskar sig pengar

Önskar sig paret pengar? Ge dem den lyxigaste tårta man kan ge: en sedeltårta! Rulla ihop sedlar och ställ på ett tårtfat med cellofan runt. Vi lovar att de aldrig fått en varken exklusivare eller finare tårta.

Tårtfatet till sedeltårtan kan du läsa mer om och köpa här >>


Gåvor till dopet

11. Trähund av Kay Bojesen - dopgåvan som alltid består

Den här vackra trähunden designad av Kay Bojesen är en vacker minnessak som består. Den kommer passa perfekt i både barnrummet men även efterhand som barnet växer upp.

Trähunden designad av Kay Bojesen hittar du här >>


12. Minnesburk - till bebisen som har allt

Har bebisen redan allt? Hjälp den spara sådant som lätt glöms: nämligen minnen. I denna söta Muminburk kan föräldrarna redan nu lägga små minnesaker. Allt från fina stenar från utflykten till första teckningen. Allt sådant som barnet kommer uppskatta att titta tillbaka på.

Mumins minnesburk finns att köpa här >>


13. Muminmugg - gåvan som kommer till användning

Vill du ge en doppresent som kommer till användning? De här fina Muminmuggarna är både vackra att titta på, användbara och kommer vara något bebsien använder varje dag om några år.

Köp och läs mer om Muminmuggarna hos Kökets favoriter >>


14. Bestickset - till bebisen som har syskon

Har bebsien syskon kanske det är svårt att komma på något som inte redan finns i hemmet. Men de här söta besticken med Muminmotiv kommer både komma till användning och vara en fin minnessak att ge vid dopet.

Mumins bestickset hittar du här >>


15. Växthus - doppresenten med hjärta och tanke

Ett växthus? Vad är väl en finare dopgåva än det här designade miniväxthuset som kommer bestå under hela barnets uppväxt. Så ett litet frö som kommer växa i takt med barnet. Eller låt barnet så egna växter med sina föräldrar när åldern är inne. Det är något många barn älskar!

Växthuset kan du läsa mer om och köpa här >>

Se fler fina presenter från Kökets favoriter här >>