Mini oreo cheesecake

Mini oreo cheesecake
Foto: Niki Norberg
Alexandra Larsson
Alexandra Larsson

Mini oreo cheesecake

7 ingredienser

1 h

Små söta cheesecakes med oreos i botten och krämig färskostfylllning ovanpå.
"Oreo + cheesecake + USA = True love. Här samlas amerikanska smaker: Oreokakor som numera finns i de svenska butikerna, och det bästa jag vet när jag är i USA ... cheesecake." /Alexandra

Tips: Dessa minicheesecakes serveras bäst kalla. Vispa gärna lite grädde och spritsa på toppen och lägg lite oreosmul eller minioreokakor ovanpå.

Ingredienser

portioner minicheesecakes
  • 2 förp oreos
  • 4,5 dl färskost
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg, lätt uppvispade
  • 1 dl gräddfil
  • 0,5 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 140 grader. Klipp 12 kvadrater, à 15 x 15 cm, av bakplåtspapper. Tryck ner dem i en muffinsplåt. (Eller använd vanliga muffinsformar.) Lägg en oreokaka i botten av varje form.
  2. Vispa färskosten krämig, tillsätt socker och vaniljsocker lite i taget. Vänd ner ett ägg i taget. Tillsätt gräddfil och salt.
  3. Hacka 7 oreokakor grovt och vänd ner dem i smeten.
  4. Fyll formarna nästan ända upp, och grädda i mitten av ugnen i 20–25 minuter, tills fyllningen har satt sig.
  5. Flytta direkt över till ett galler direkt och låt svalna helt. Låt sedan stå i kylen i minst 4 timmar, eller över natten.