Toves senapsströmming utan ben

Toves senapsströmming utan ben
Foto: Tove Nilsson
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Toves senapsströmming utan ben

9 ingredienser

Lägg strömming i filmjölk över natten så blir den benfri, de små benen försvinner spårlöst genom syran och bakterierna i filmjölken. /Tove Nilsson

Ingredienser

portioner

Toves senapsströmming

  • 24 strömmingsfiléer
  • 1 l filmjölk
  • 2 dl dill, hackad
  • 1 dl skånsk senap
  • 5 msk smör
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar, nymald, (efter smak)

Serveras med

  • En bit danskt rågbröd eller knäckebröd

Gör så här

Toves senapsströmming

  1. Klipp av ryggfenorna på strömmingen och lägg i filéerna i en bunke.
  2. Blanda filéerna med filmjölk, dill och senap.
  3. Plasta och ställ i kyl över natten. Syran i inläggningen gör att de små fiskbenen löses upp så du får benfria filéer.
  4. Tag upp strömmingen och panera i rågmjöl.
  5. Salta, peppra och stek i smör ca 2 minuter på varje sida.
  6. Servera nystekt på en bit danskt rågbröd eller knäckebröd.