Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Hälsa
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Krämig räkbisque med minikroppkakor av räkor och ingefära
Foto: TV4
Krämig räkbisque med minikroppkakor av räkor och ingefära
4
Spara
Av:
Tina Nordström
17
ingredienser
1h
Receptet på räkbisque räcker till cirka 10-12 personer.
Brunch
Ingredienser
Räkbisque
500 g räkor med skal
0,25 stjälkselleri
1 gul lök, skalad
1 röd chilifrukt
1 msk tomatpuré
0,5 g saffran [1 förp]
4 dl vitt vin
7 dl vatten
3 dl grädde
salladslök, till servering
Kroppkakor
500 g potatis [ca 5 medelstora potatisar]
1 tsk salt
1 ägg
3 dl vetemjöl
500 g räkor med skal, skalade och hackade
2 msk inlagd ingefära, hackad
1 dl dill, grovhackad
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Räkbisque
Hetta upp en gryta med olja eller smör, skär ned grönsakerna i mindre bitar och fräs dessa tillsammans med räkskalen tills de börjar få en rostad ton.
Tillsätt sedan tomatpurén och den är det viktigt att man rostar för att få bort den skarpa tomatsyran, samt få en behagligare smak.
Tillsätt saffran och fräs i ytterligare 3-4 minuter, häll i vinet och låt det koka i ca 5 minuter.
Häll sedan i vattnet och grädden.
Låt sjuda i 15-20 minuter, sila soppan i ett durkslag och smaksätt med salt och peppar.
Spara räkorna till kroppkakorna.
Kroppkakor
Koka potatisen mjuk i saltat vatten, häll av vattnet och låt svalna.
Pressa potatisen, salta och arbeta in ägg och vetemjöl till en smidig deg.
Blanda ned räkor, ingefära och dill.
Forma till en bulle med vald fyllning vid kokning.
Sänk ned kroppkakorna i soppan, låt dem sjuda i ca 5-7 minuter.
Servera soppan med lite finstrimlad salladslök.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut