Socker och strössel till bär och fil

Socker och strössel till bär och fil
Foto: TV4
Tina Nordström symk
Tina Nordström symk

Socker och strössel till bär och fil

0

17 ingredienser

Tre härliga recept som förgyller din filmjölk! Kryddsocker, syrenblomsocker och solrosströssel.

Se fler recept ur

Tinas sommarkök

Ingredienser

kryddsocker

  • 2,5 dl strösocker
  • 2,5 dl rörsocker
  • 1 msk malen muskot
  • 1 tsk muskotblomma
  • 2 krm malen nejlika
  • 0,5 apelsin, rivet skal

Syrenblomsocker

  • 5 dl strösocker
  • 2 dl blålila blommor från syren
  • blad av ringblomma cirka 3-5 st
  • 1 citron, rivet skal
  • 0,5 vaniljstång

Solrosströssel

  • 2 dl solroskärnor, krossade
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl pumpakärnor, krossade
  • 0,5 rörsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk kardemummakärnor

Gör så här

  1. Kryddsocker
    Blanda och häll upp i burk.
  2. Syrenblomsocker
    Rensa blommorna från eventuella småkryp, skrapa ur vaniljmärgen ,varva alltsammans i en läcker glasburk.
  3. Låt stå i 2-3 dagar och skaka om då och då tills sockret torkat ut och doftar av sommaräng.
  4. Underbart att baka med eller att använda till färska bär.
  5. Solrosströssel
    Rosta fröna med kryddorna och blanda upp med socker när fröna svalnat.
  6. Mixa fröna lätt, eller stöt i mortel, bra träning!