Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Lax med varma druvor och kapris
Foto: TV4
Lax med varma druvor och kapris
Betyg: 5 av 5 (1 röster)
1
Spara
Av:
Tina Nordström
8
ingredienser
Färsk lax som serveras med varma vindruvor och kapris.
Brunch
Snabbt
Ingredienser
portioner
2 schalottenlökar, finhackade
0,5 dl olivolja
2 msk vit balsamvinäger
2,5 dl gröna vindruvor
2 msk kapris
400 g lax
0,5 krm salt
0,5 krm peppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Hacka schalottenlök fint och lägg i en varm panna tillsammans med olivolja och vitbalsamvinäger.
Tillsätt vindruvorna och kaprisen.
Låt det koka ihop cirka 7 minuter tills vindruvorna blivit mjuka och saftiga.
Skiva laxen så tunt som möjligt, fördela på 4 tallrikar.
Salta och peppra laxen.
Nappera de varma vindruvorna över den råa laxen. Servera genast.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut