Lax med varma druvor och kapris

Lax med varma druvor och kapris
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Lax med varma druvor och kapris

Av: Tina Nordström

Från: Tinas Julkök källa

8 ingredienser

Färsk lax som serveras med varma vindruvor och kapris.

Se fler recept från

Tinas julkök

Ingredienser

portioner
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 2,5 dl plockade kärnfria gröna vindruvor
  • 2 msk kapris
  • 400 g lax
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm peppar

Gör så här

  1. Hacka schalottenlök fint och lägg i en varm panna tillsammans med olivolja och vitbalsamvinäger.
  2. Tillsätt vindruvorna och kaprisen.
  3. Låt det koka ihop cirka 7 minuter tills vindruvorna blivit mjuka och saftiga.
  4. Skiva laxen så tunt som möjligt, fördela på 4 tallrikar.
  5. Salta och peppra laxen.
  6. Nappera de varma vindruvorna över den råa laxen. Servera genast.