Aprikos och päronsallad

Aprikos och päronsallad
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Aprikos och päronsallad

8 ingredienser

10 min

En fräsch och fruktig sallad sjord på aprikos och päron som blir ett perfekt tillbehör till det lite salta köttet.

Receptet räcker till cirka 4-6 personer.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 12 aprikoser, urkärnade
  • 2 päron (små)
  • 0,5 dl rörsocker
  • 1 citron, saften från
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk enbär, mortlade
  • 1 kruka färska örter (exempelvis körvel)
  • salt (efter smak)

Gör så här

  1. Kärna ur och riv päronen, vänd samman frukten med enbär, citronjuice, socker och örter, smaksätt med salt och olivolja.
  2. Blanda runt försiktigt till en fräsch sallad och lägg upp en snygg skål.