Aprikos och päronsallad

7 röster
10 min

En fräsch och fruktig sallad sjord på aprikos och päron som blir ett perfekt tillbehör till det lite salta köttet.

Receptet räcker till cirka 4-6 personer.

Se fler recept från

Tinas sommarkök


Visa mer
10 min

Du behöver

  • 12 st aprikoser, urkärnade
  • 2 st päron, små
  • 0,5 dl rörsocker
  • saften från 1 citron
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk enbär, mortlade
  • 1 bunt örter, exempelvis körvel
  • Salt , efter smak

Gör så här

  1. Kärna ur och riv päronen, vänd samman frukten med enbär, citronjuice, socker och örter, smaksätt med salt och olivolja.
  2. Blanda runt försiktigt till en fräsch sallad och lägg upp en snygg skål.
27 juli 2011

Fler goda recept