• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Hallonmousse med puffat ris och nötter

22 röster
4

Tina Nordströms goda dessert: hallonmousse med puffat ris och karamelliserade mandlar och hasselnötter.

4
4 portioner

Du behöver

Hallonmousse

  • 500 g frysta hallon, tinade
  • 1 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 gelatinblad

Puffat ris

  • 1 dl hasselnötter och mandlar, grovt krossade
  • 1 dl rispuffar
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Mixa hallon med florsocker. Sila bort kärnorna genom en sil.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten cirka 5 minuter.
  3. Värm 1 dl av de mixade hallonen i en kastrull utan att de börjar koka.
  4. Krama ur gelatinbladen, rör ner dem i hallonen och rör tills de har smält. Häll tillbaka "gelatinhallonen" i resten av hallonpurén.
  5. Vispa grädden och blanda först bara 1/3 med hallonpurén. Blanda sedan i resten av grädden till en jämn kräm. Låt stå i kylen fram till servering.
  6. Puffat ris/nötter
    Rosta nötter/mandel och rispuffarna i en stekpanna, strö över sockret och låt det hela karamelliseras.
  7. Lägg ut på ett bakplåtspapper och låt svalna.
  8. Servera hallonmoussen med puffat ris och nötter.
11 april 2013