Chocolate chip cookies i gjutjärn

Chocolate chip cookies i gjutjärn
Foto: Linda Lomelino

Stora cookies som påminner om kladdkaka. Om du inte har två mindre gjutjärnspannor går det förstås bra att baka kakan i en vanlig bakform.

14 oktober 2014

Du behöver

Cookie

  • 75 g mjölkchoklad
  • 75 g mörk choklad (70 %)
  • 110 g smör
  • ca 1 dl strösocker (110 g)
  • ca 1 dl farinsocker (110 g)
  • 1 ägg
  • 1 tsk flytande vaniljextrakt eller 0,25 tsk vaniljpulver
  • 3,75 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 0,25 tsk salt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Hacka chokladen grovt.
  3. Smält smöret och blanda med strösocker och farinsocker. Rör om ordentligt och låt blandningen svalna något. Rör i ägg och vanilj.
  4. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en skål och blanda med smörblandningen. Rör ner den hackade chokladen.
  5. Fördela smeten mellan två mindre gjutjärnspannor och grädda i 17–25 minuter.
  6. Kakorna ska vara krispiga runt kanterna men mjuka i mitten. Bakar du all smet i en större form  behöver kakan något längre gräddningstid.
Kommentera receptet

Fler goda recept