Smörstekt äpple i filodegsknyten

Foto: Tv4
Smörstekt äpple i filodegsknyten
9 ingredienser
25 m
Smörstekt äpple i filodegsknyten med vit chokladglass är en riktigt lyckad dessert. Perfekt till helgmiddagen!
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 0,5 l vaniljglass
- 1,5 äpple, skalat i tärningar (grönt)
- 25 g smör
- 2 tsk malen kanel
- 2 msk strösocker
- 75 g vita chokladknappar
- 4 ark filodeg
- smör
- mynta (till garnering)
Gör så här
- Ta ut glassen från frysen och låt tina, den ska vara mjuk.
- Skala och tärna äpple.
- Stek äppelbitarna i smör, kanel och socker i ca 5 minuter.
- Rosta chokladen på en plåt i ugnen på 150 grader i ca 7 minuter.
- Vispa ner chokladen i glassen med elvisp och ställ in i frysen igen.
- Dela upp äpplena i fyra lika delar och rulla in dem i filodeg. Pensla med smör och gör ett par snitt på toppen. Lägg knytena på en plåt och baka i ugnen på 225 grader med grill i ca 9–10 minuter.
- Serveras med glass och mynta.