Kåsebergafisk

44 röster
20 min
4
God mat med få kalorier
Foto: Helene Toresdotter

En snabb och lättlagad fiskgratäng som du kan variera med dina favoritgrönsaker. Här med zucchini, paprika, vitlök och tomat. Recept från boken Citroner och rosmarin i mitt kök.

Denna fiskgratäng kan varieras lite, beroende på vilka grönsaker man har, men själva idén är så enkel och bra att man inte behöver tänka! 

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 600-700 g valfri fiskfilé
  • 2 lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten zucchini
  • 1 paprika
  • 3 stora tomater (eller flera små)
  • 1 citron
  • salt och peppar
  • oregano (färsk eller torkad)

Till servering

  • potatis
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hacka och fräs lök, vitlök, zucchini och paprika i en gryta.
  3. Lägg i några tomater och pressa över citronsaft, salta och peppra och låt sjuda någon minut.
  4. Lägg fiskfiléerna i en smord form, häll grönsakerna över, strö på oregano och sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
  5. Servera med valfritt tillbehör.
13 mars 2012
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...