Paul Svensson delar med sig av ett suveränt recept där biffen är tillbehöret, i fokus står istället perfekt tillagad lök och jordärtskocka. Allt gott toppas med en förenklad variant på café de paris-smör och rödvinssky.
Sätt ugnen på 210 grader. Grunda en ugnssäker form med grovt salt.
Behåll skalet på lök och jordärtskockor. Ställ lökarna med rotfästet neråt och jordärtskockorna upprätt i det grova saltet.
Tillaga i ugnen tills de är mjuka rakt igenom, ca 30-45 minuter. Använd gärna en termometer för att kontrollera innertemperaturen, löken ska ha 93 grader och jordärtskockorna 80 grader.
Mixa alla ingredienser till kryddsmör.et i en liten matberedare eller med stavmixer. Lägg kryddsmöret på smörpapper eller plastfolie och rulla ihop till en rulle. Lägg i frysen så den stelnar.
Skär köttet i två tjocka skivor. Krydda med salt och peppar och låt ligga på skärbrädan 15 minuter.
Ta ut grönsakerna. Halvera jordärtskockorna och stek dem i olja i en stekpanna, salta.
Dela lökarna på mitten och ta bort skalet.
Stek köttet på hög värme på båda sidor i en stekpanna. Häll på rödvin och en skvätt vatten. Ta upp köttet och låt vila på ett fat.
Tillsätt kalvfond och en skvätt vatten i pannan. Låt sjuda på låg värme. Red av med majsstärkelse så att du får en en konsistens likt en skysås.
Skär smöret och köttet i skivor. Servera med ugnsbakad lök, steka jordärtskockor och rödvinssky.