Rabarber- och jordgubbspaj

4 röster
40 m
10-12
Rabarber- och jordgubbspaj
Foto: Tomas Södergren

”En härlig paj med jordgubbar och rabarber som passar alldeles utmärkt tillsammans. Lite lättvispad grädde till kanske?” /Katarina Nordgren

Receptet är ur boken Vegofest med Slottsträdgården Ulriksdal, Semic.

Visa mer
40 m
10-12

Du behöver

Pajskal

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt
  • 175 g smör, rumsvarmt

Fyllning

  • 1,7 dl strösocker
  • 0,7 dl pektin
  • 400 g jordgubbar
  • 400 g rabarber
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Pajdeg
    Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner det rumsvarma smöret och arbeta till en deg. Tryck ut degen i en springform med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter.
  3. Förgrädda pajskalet i 10 minuter så att det får lite färg.
  4. Fyllning
    Blanda socker och pektin. Dela jordgubbar och rabarber i lagom bitar och blanda runt med socker- och pektinblandningen. Fördela bären i pajskalet och grädda i 15 minuter.
26 mars 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...