Lingontryffel

Lingontryffel
Foto: Ulrika Pousette

Lingontryffel, julgodis med mörk choklad och sötsyrliga lingon. Recept ur boken Pernillas jul.

Receptet räcker till cirka 40 tryfflar.

Se fler recept ur boken

Pernillas jul


15 november 2011

Du behöver

  • 250 g mörk choklad, av bra kvalitet
  • 20 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl rårörda lingon

Gör så här

  1. Hacka chokladen.
  2. Smält smöret i en kastrull och häll i grädden.
  3. Värm tills blandningen nästan kokar och ta från plattan.
  4. Låt chokladhacket smälta i grädden.
  5. Blanda i lingonen och rör till en slät blank smet.
  6. Skeda ner tryffelsmeten i ischokladformar och ställ dem i kylskåpet att stelna.
Kommentera receptet

Fler goda recept