• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Pastasallad med fetaost och avokado

Pastasallad med fetaost och avokado
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Pastasallad med fetaost och avokado

11 steg att laga

13 ingredienser

30 min

Att variera din pastasallad är enkelt. Här används fetaost och avokado.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 l pasta penne, kokta
  • 2 avokador
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • ca 100 g fetaost
  • 10 cm purjolök, det vita
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 knippe gräslök
  • salt
  • peppar
  • 1 dl rapsolja
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Om det inte finns färdigkokt, koka och kyl ner pastan.
  2. Skala och strimla rödlöken och purjolöken tunt.
  3. Låt dom sedan skölja under kallt vatten för att bli krispiga.
  4. Klipp av basilikan från krukan och dela gräslöken grovt.
  5. Lägg i en mixer tillsammmans med vitlöken.
  6. Häll i oljan och kör runt.
  7. Häll alltsammans över pastan och blanda väl.
  8. Skär tomaterna och avokado grovt.
  9. Lägg ner i pastan tillsammans med rödlöken och purjolöken.
  10. Smula ner fetaosten och blanda runt.
  11. Lägg upp i en skål och garnera med några kvistar basilika.