Pastasallad med fetaost och avokado

149 röster
30 min
4
Pastasallad med fetaost och avokado
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Att variera din pastasallad är enkelt. Här används fetaost och avokado.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 l kokta penne (pasta)
  • 2 avokado
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • 100 g fetaost (ca)
  • 10 cm av det vita på purjolöken
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippe gräslök
  • salt och peppar
  • 1 dl rapsolja
  • 0,5 dl olivolja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Om det inte finns färdigkokt, koka och kyl ner pastan.
  2. Skala och strimla rödlöken och purjolöken tunt.
  3. Låt dom sedan skölja under kallt vatten för att bli krispiga.
  4. Klipp av basilikan från krukan och dela gräslöken grovt.
  5. Lägg i en mixer tillsammmans med vitlöken.
  6. Häll i oljan och kör runt.
  7. Häll alltsammans över pastan och blanda väl.
  8. Skär tomaterna och avokado grovt.
  9. Lägg ner i pastan tillsammans med rödlöken och purjolöken.
  10. Smula ner fetaosten och blanda runt.
  11. Lägg upp i en skål och garnera med några kvistar basilika.
16 juni 2011
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...