Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Kurser
Sök
visa meny för konto
Räkfond
Räkfond
116
Spara
Av:
Per Morberg
Från:
Vad blir det för mat
8
ingredienser
Per Mobergs goda räkfond.
Ingredienser
ca 2 l räkskal
1 gul lök
0,5 purjolök
1 morot
1 fänkål
37,5 cl vin
1 dl cognac
1 dl tomatpuré
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Rosta grönsakerna, tomatpurén och räkskalen i ugnen i 250 grader under 20 minuter.
Häll sedan alltsammans i en gryta och häll i vinet och congacen. Fyll upp med vatten så att det täcker.
Krydda med timjan, lagerblad och pepparkorn. Låt sedan koka i 20 minuter.
Sila av skalen och koka ner till 1/3 blir kvar.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut