Syltad pumpa

7 röster
15 m
6
Syltad pumpa
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Syltad pumpa är lätt att göra och passar utmärkt till pumparätter eller söndagssteken.

Visa mer
15 m
6

Du behöver

  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 kvist timjan
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 6 klyfta vitlök
  • 2 stjärnanis
  • 4 dl tärnad pumpa, 2 x 2 cm
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Tärna pumpan i 2x2 centimeter stora bitar. Skala vitlöksklyftorna och dela chilin på längden. Rör ihop alla ingredienser utom pumpan i en vid kastrull.
  2. Koka upp lagen och låt sjuda i ett par minuter. Tillsätt pumpabitarna, sätt på lock och låt sjuda i ytterligare ett par minuter. Lägg pumpabitarna i en stor syltningsburk. Häll den kokande lagen över.
  3. Sätt på ett tättsittande lock. Låt svalna och ställ in i kylen för att vila i cirka en vecka.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...