Makaronipudding

Pelle Johansson

Makaronipudding

11 ingredienser

40 min

Gott, mättande och smart att laga till många.

Ingredienser

portioner
  • 8 dl kokta makaroner
  • 1 purjolök
  • 200 g frysta höstgrönsaker (eller strimlade, förvällda rotsaker)
  • 200 g wienerkorv, gärna av kyckling
  • smör, till stekning
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 ägg
  • 2,5 dl Kelda matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär purjolöken och de frysta eller färska rotsakerna i strimlor. Skiva korven.
  3. Fräs allt i smör i en stekpanna. Rör ner de kokta makaronerna och smaksätt med rosmarin, salt och peppar. Häll det i en smord ugnssäker form.
  4. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Häll det i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.