Makaronipudding
Makaronipudding
11 ingredienser
40 min
Gott, mättande och smart att laga till många.
Ingredienser
- 8 dl kokta makaroner
- 1 purjolök
- 200 g frysta höstgrönsaker (eller strimlade, förvällda rotsaker)
- 200 g wienerkorv, gärna av kyckling
- smör, till stekning
- 1 tsk rosmarin
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 4 ägg
- 2,5 dl Kelda matlagningsgrädde
- 1 dl mjölk
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär purjolöken och de frysta eller färska rotsakerna i strimlor. Skiva korven.
- Fräs allt i smör i en stekpanna. Rör ner de kokta makaronerna och smaksätt med rosmarin, salt och peppar. Häll det i en smord ugnssäker form.
- Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Häll det i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.