Barnfiskburgare

3 röster
20 min
4
Barnfiskburgare
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Låt barnen hjälpa till att svänga ihop dessa snabba och lätta burgare.

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 förp djupfryst torsk (kan givetvis ersättas med annan vit, fast fisk)
  • 2 äggulor
  • 1 tsk salt
  • ströbröd
  • svartpeppar

Dressing:

  • 2 dl gräddfil
  • 1 tomat
  • 1 msk gräslök
  • 1 msk ketchup

Till servering:

  • gurka
  • tomat
  • sallad
  • 8 skivor formbröd

Gör så här

  1. Tina torsken och forma den till runda burgare.
  2. Vispa upp äggulorna i en djup skål. Blanda ströbröd, salt och pappar i en annan. Doppa sedan fisken först i äggvispet, sedan i paneringen och stek dem i en panna med smör eller olja.
  3. Dressing : Hacka tomaten och blanda den med gräddfil, gräslök och ketchup i en skål.
  4. Skiva upp gurka, tomat och sallad. Stek sedan formbröd gyllenbrunt.
  5. Servera burgarna mellan bröden tillsammans med dressingen och grönsakerna.
23 november 2010
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept