Chokladkaka med färska jordgubbar och vaniljgrädde

Chokladkaka med färska jordgubbar och vaniljgrädde
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Chokladkaka med färska jordgubbar och vaniljgrädde

9 ingredienser

30 min

Chokladkaka tröttnar man aldrig på. Jordgubbar och vispad grädde passar perfekt till!

Ingredienser

portioner

Chokladkaka:

  • 100 g smör
  • 100 g choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 110 g vetemjöl
  • 1 dl hasselnötter

Till servering:

  • grädde
  • vaniljsocker
  • färska jordgubbar

Gör så här

  1. Sättt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker poröst. Smält smör och choklad. Hacka nötterna grovt.
  2. Blanda allt och rör i vetemjöl. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i cirka 15 minuter.
  3. Låt svalna och servera med jordgubbar och vispad grädde smaksatt med vaniljsocker.