Gratinerade musslor med bechamelsås
Gratinerade musslor med bechamelsås
14 ingredienser
Ugnsgratinerade blåmusslor med bechamelsås, vitlök och persilja.
Ingredienser
- 1 kg musslor
- 1 schalottenlök
- 2-3 klyftor vitlök
- smör, att steka i
béchamelsås
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl parmesanost, riven
- 1 klyfta vitlök, pressad
- basilika
- persilja
- salt
- peppar
Gör så här
- Skrubba musslorna och skölj dem under kallt rinnande vatten. Dra bort eventuellt skägg och kasta de som öppnat sig och inte sluter sig när du knackar på dem.
- Skala och finhacka vitlök och schalottenlök. Fräs löken mjuk i en gryta med lite smör. Tillsätt vatten och musslor och låt koka.
Bechamelsås
- Smält smöret och rör i mjölet. Rör ordentligt så att det inte bränns. Vispa i mjölk och grädde och låt koka i minst 5 minuter. Blanda i lite pressad vitlök, salt, svartpeppar, klippt persilja och 1 dl riven parmesanost i såsen.
Gratinera
- Ta bort halva skalet från musslan och fyll den andra delen med blandningen. Klipp basilika och persilja och strö över resten av parmesanosten. Gratinera i ugnen på 225 grader tills musslorna fått fin gyllenbrun färg.