Fattiga riddare

Fattiga riddare
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Fattiga riddare

7 ingredienser

15 min

Här har man chans att ta tillvara på vitt bröd som blivit lite gammalt och torrt. Kanske är namnet inspirerat av att man återanvänder något som man annars skulle ha slängt? En riktig klassiker som inte är helt olik pannkakor.

Fattiga riddare finns i lite olika varianter i olika länder. I England kallas de till exempel för "poor knights".

Ingredienser

portioner
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl mjölk
  • 6 skivor formfranska
  • smör
  • strösocker
  • malen kanel

Gör så här

  1. Rör ihop ägg och mjöl till en jämn smet.
  2. Tillsätt mjölken lite i taget och vispa smeten helt slät.
  3. Doppa bröden i smeten ganska länge så de suger upp den ordentligt.
  4. Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Stek brödskivorna i smöret.
  5. Strö över socker och kanel och servera.