Laxgryta med curry

23 röster
30 min
4

Laxgryta som vinner på att lagas i förväg så att alla smaker får komma till sin rätt. Var generös med räkor så blir den ännu godare. Smaka dig fram till lagom mängd grön currypasta, den är stark! Recept från kokboken Lax - från vardag till lyx.

Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 500 g laxfilé utan skinn
  • 1 purjolök, stor
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • smör till stekning
  • 1-2 msk grön currypasta
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk fiskfond
  • 1-2 dl vatten
  • 10-15 räkor, skalade
  • salt och peppar, eftersmak
  • 0,5 kruka bladpersilja till dekoration

Serveras med

  • ris eller nudlar

Gör så här

  1. Ansa purjolöken och skär den i mindre bitar.
  2. Hacka lök och vitlök.
  3. Strimla paprikan.
  4. Fräs lök och paprika i lite smör i en stor kastrull eller traktörpanna.
  5. Tillsätt currypasta, grädde, vin, fond och vatten.
  6. Låt småkoka under lock ca 10 minuter.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Dela laxen i fyra bitar, lägg ned dem i grytan och sjud i ca 8 minuter.
  9. Lägg i räkorna sist, de ska inte koka.
  10. Dekorera med stora persiljeblad.
  11. Servera grytan med ris eller nudlar.
23 april 2011

laddar fler recept

Laddar fler recept