Pasta penne alla caponata

Pasta penne alla caponata
Foto: Cirio

Pasta penne alla caponata

16 ingredienser

30 min

Bjud på en enkel och snabb pastarätt á la Sicilien style! Caponata är en siciliansk klassisk grönsaksröra på aubergine, lök, kapris och oliver i en god tomatsås på Cirios finkrossade tomater toppad med italiensk ost. Njut av en smakrik vardagsrätt med smak av det bästa från Italien!

Cirio - Autentico Italiano
Cirio finkrossade tomater produkt

Cirio - Autentico Italiano

Italiensk tomatspecialist sedan 1856. 100% solmogna tomater som konserveras inom 24 timmar efter skörd.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g Cirio finkrossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 0,5 gul lök, hackad
  • 2 msk kapris
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 aubergine, tärnad
  • 0,5 dl svarta oliver utan kärnor, hackade
  • 0,5 dl gröna oliver utan kärnor, hackade
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 msk strösocker
  • Granarolo Pecorino Romano, riven
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • 400 g pasta penne

Gör så här

  1. Lös upp tomatpurén i ett par matskedar vatten. Hetta upp en gryta med 5 msk olja och tillsätt tomatpurén, vitlök, lök, kapris, paprika, aubergine och oliver.
  2. Fräs grönsakerna i 7-8 minuter. Tillsätt vitt vin och socker. Låt vinet koka in medan grönsakerna karamelliseras lätt.
  3. Tillsätt finkrossade tomater, salta och låt koka på svag värme.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  5. Häll av vattnet från den färdiga pastan och blanda ned pastan i såsen.
  6. Toppa med riven Pecorino Romano och svartpeppar. Varsågod och servera!
TIPS!
Fler tips från Cirio!
Cirio Smakrik gnocchi alla Sorrentina

Fler tips från Cirio!

Laga en klassisk Lasagna Al Ragù eller varför inte en krämig Gnocchi alla Sorrentina? Här hittar du fler recept från Cirio.

Läs mer