Tunnbrödspizza på tre sätt

Nigella Lawson

Tunnbrödspizza på tre sätt

Av: Nigella Lawson

Från: Nigella - En smak av sommaren

12 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • tunnbröd

Halloumi- och tomatfyllning:

  • 3 tomater, urkärnade och hackade
  • 50 g halloumiost
  • 0,5 tsk torkad mynta
  • 1 knippe mynta
  • olivolja

Chili- och korianderfyllning:

  • 0,5 tsk malen koriander
  • 1 röd chilifrukt, urkärnad och hackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 knippe koriander

Za’atarfyllning:

  • 1 msk za'atar
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Halloumi- och tomatpizza:
  2. Strö ut tomaterna på brödet och smula över osten. Toppa med den torkade myntan, ringla över lite olja och lägg brödet på en bit aluminiumfolie. Grilla på het utegrill (helst med lock) eller i mycket varm ugn.
  3. Chili- och korianderpizza:
  4. Rör ut den malda koriandern och chili i oljan. Bred blandningen på brödet och lägg brödet på en bit aluminiumfolie. Grilla på het utegrill (helst med lock) eller i mycket varm ugn. Strö den hackade färska koriandern över det varma brödet.
  5. Za’atarpizza (za’atar är en stark kryddblandning på timjan, sumak och sesamfrön):
  6. Blanda oljan med kryddblandningen och bred ut på brödet. Lägg brödet på en bit aluminiumfolie och grilla på het utegrill (helst med lock) eller i mycket varm ugn.