Rabarbergrädde

Nigella Lawson

Rabarbergrädde

Av: Nigella Lawson

Från: Nigella - En smak av sommaren

3 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 1 kg rabarber, skuren i bitar
  • 5 dl vispgrädde
  • 3 dl socker, smaksatt med vanilj

Gör så här

  1. Till den här rätten duger bara röda, fina rabarberstjälkar. De grönaktiga som kommer mot slutet av sommaren är inte tillräckligt söta.
  2. Värm ugnen till 190°. Blanda rabarber och socker i en ugnsfast form. Täck med aluminiumfolie och ställ i ugnen tills rabarbern blivit mjuk (45-60 minuter).
  3. Sila av rabarbern över en kastrull och koka ned saften till ungefär hälften återstår. Låt sirapen svalna i rumstemperatur (i kylen kan den förlora sin fina färg). Mixa rabarberna till en slät massa.
  4. Vispa grädden i en stor bunke. Passa så att grädden inte blir för hård. Vänd försiktigt ner rabarbermixen och lite av sirapen i grädden. Blanda inte för noggrant, efterrätten ska vara strimmig. Lägg upp i portionsskålar eller glas på fot och servera med resten av rabarbersirapen i en kanna vid sidan om.