Lägg alltsammans i en stor skål och blanda smeten ordentligt med händerna innan du rullar den till små bullar. Lägg köttbullarna på en bakplåt som du har klätt med plastfolie och ställ dem i kylskåpet när du är klar.
Tomatsåsen:
Lägg lök, vitlök och oregano i matberedaren och kör till en smet. Värm smör och olja i en stor, vid kastrull, skrapa ner lökblandningen i kastrullen, lägg på lock och fräs på svag till medelstark värme i ca 10 minuter. Se till så att blandningen inte fastnar i botten, den ska bara bli mjuk. Tillsätt de passerade tomaterna och fyll en burk till tre fjärdedelar med kallt vatten. Tillsätt det tillsammans med en nypa socker och lite salt och peppar och koka i 10 minuter. Tomatsåsen verkar tunn vid det här stadiet, men oroa dig inte för det, den tjocknar senare. Rör i mjölken och lägg i köttbullarna en efter en. Rör inte om förrän köttbullarna har förändrats från rosa till bruna, för du vill ju inte ha sönder dem. Koka i 20 minuter med locket på glänt. Mot slutet av koktiden kontrollerar du kryddningen, du kanske vill ha i lite mer salt och ta ett par tag till med pepparkvarnen.