Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Kurser
Trädgård
Sök
visa meny för konto
Hjortsadel
Hjortsadel
1
Spara
Av:
My Jakobsson och Thomas Ekberg
Från: Jakt och fiske
12
ingredienser
Ingredienser
dijonsenap
Örtblandning med oregano, dragon, timjan, libsticka, salvia, dill, persilja, körvel och
nässlor
salt
vitpeppar
citrontimjan
enbär
Ört Aromat
vispgrädde
saltgurka
broccoli, kokt
röd vinbärsgelé
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Gnid in köttet med kryddorna.
Skär ett snitt efter ryggbenet på bägge sidorna och fyll med
Örtkryddorna. Täck sedan sadeln med rödvin och låt stå i minst 12
Timmar i kylen.
Ugnstek sadeln i 175 grader och ca. 1 timma per kilo.
Knappt en timma om köttet önskas rosa.
Skär sedan loss köttet från benet, skiva och servera.
Såsen
Till såsen används
Fransk senap ca. 1 msk samt skyn från marinaden tillsammans med 1 msk
Och vispgrädde blandas.. För att få fram sötma i såsen rörs lite
Vinbärsgelé i såsen. Red gärna till önskad konsistens.
Smaklig måltid
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut