Hjortsadel
Hjortsadel
12 ingredienser
Ingredienser
- dijonsenap
- Örtblandning med oregano, dragon, timjan, libsticka, salvia, dill, persilja, körvel och
- nässlor
- salt
- vitpeppar
- citrontimjan
- enbär
- Ört Aromat
- vispgrädde
- saltgurka
- broccoli, kokt
- röd vinbärsgelé
Gör så här
- Gnid in köttet med kryddorna.
- Skär ett snitt efter ryggbenet på bägge sidorna och fyll med
- Örtkryddorna. Täck sedan sadeln med rödvin och låt stå i minst 12
- Timmar i kylen.
- Ugnstek sadeln i 175 grader och ca. 1 timma per kilo.
- Knappt en timma om köttet önskas rosa.
- Skär sedan loss köttet från benet, skiva och servera.
- Såsen
- Till såsen används
- Fransk senap ca. 1 msk samt skyn från marinaden tillsammans med 1 msk
- Och vispgrädde blandas.. För att få fram sötma i såsen rörs lite
- Vinbärsgelé i såsen. Red gärna till önskad konsistens.
- Smaklig måltid