Hjortsadel

Hjortsadel

Av: My Jakobsson och Thomas Ekberg

Från: Jakt och fiske

12 ingredienser

Ingredienser

  • dijonsenap
  • Örtblandning med oregano, dragon, timjan, libsticka, salvia, dill, persilja, körvel och
  • nässlor
  • salt
  • vitpeppar
  • citrontimjan
  • enbär
  • Ört Aromat
  • vispgrädde
  • saltgurka
  • broccoli, kokt
  • röd vinbärsgelé

Gör så här

  1. Gnid in köttet med kryddorna.
  2. Skär ett snitt efter ryggbenet på bägge sidorna och fyll med
  3. Örtkryddorna. Täck sedan sadeln med rödvin och låt stå i minst 12
  4. Timmar i kylen.
  5. Ugnstek sadeln i 175 grader och ca. 1 timma per kilo.
  6. Knappt en timma om köttet önskas rosa.
  7. Skär sedan loss köttet från benet, skiva och servera.
  8. Såsen
  9. Till såsen används
  10. Fransk senap ca. 1 msk samt skyn från marinaden tillsammans med 1 msk
  11. Och vispgrädde blandas.. För att få fram sötma i såsen rörs lite
  12. Vinbärsgelé i såsen. Red gärna till önskad konsistens.
  13. Smaklig måltid