Minicupcakes med mjölkchoklad

Minicupcakes med mjölkchoklad
Foto: Brett Stevens

Minicupcakes med mjölkchoklad

Från: Muffins och cupcakes

8 ingredienser

Söta små minicupcakes som bara hoppar in i munnen!

Ingredienser

portioner
  • 75 g osaltat smör
  • 75 g mjölkchoklad, hackad
  • 1 dl farinsocker
  • 2 ägg, lätt uppvispade
  • 1 dl vetemjöl, siktat, extra fint, självjäsande (eller 1 dl siktat vanligt vetemjöl + 1/2 tsk bakpulver

Ganache

  • 80 g mjölkchoklad, hackad
  • 2 tsk vispgrädde
  • silverkulor, att dekorera med

Gör så här

  1. Värm ugnen till 150 grader.
  2. Placera 12 små papperformar i en muffinsplåt eller på en vanlig bakplåt.
  3. Lägg smöret och chokladen i en värmetålig skål och placera den över vattenbad utan att den vidrör vattnet.
  4. Rör tills blandningen har smält. Lyft sedan bort den från värmen, blanda ned socker och ägg och sikta ned mjöl (och eventuellt bakpulver).
  5. Fördela smeten i formarna och grädda kakorna i 20–25 minuter.
  6. Kontrollera att de är färdiga.
  7. Låt dem vara kvar i plåten i 10 minuter och låt dem sedan kallna helt på ett galler.

Ganache

  1. Placera en skål med choklad och grädde till ganachen över vattenbad utan att den vidrör vattnet.
  2. Lyft bort skålen från värmen när chokladen smält och rör blandningen
  3. slät och fin.
  4. Låt den svalna i cirka 8 minuter eller tills den tjocknat en aning.
  5. Ställ gärna kakorna i den kalla plåten medan du brer 1 rågad tesked ganache på varje kaka.
  6. Dekorera dem sedan med silverkulor.