Raspberry blondies

574 röster
45 min
24 bitar

Somriga blondies med vit choklad och färska hallon. Seg och god kaka som du bara måste testa!

Visa mer
45 min
24 bitar

Du behöver

blondies

  • 330 g vit choklad
  • 160 g smör
  • 220 g vetemjöl (3,75 dl)
  • 10 g vaniljsocker (1 msk)
  • 7 g salt (1 tsk)
  • 165 g ägg (3, rumstempererade)
  • 90 g strösocker (1 dl)
  • 70 g vita chokladknappar eller grovhackad choklad
  • 30 färska hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 165 grader varmluft. Smörj en fyrkantig form, 30 x 21 cm, med smör på kanterna och täck
    botten med bakplåtspapper.
  2. Hacka chokladen och smält den och smöret i ett vattenbad eller försiktigt i mikron. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och salt i en bunke.
  3. Vispa upp äggen fluffigt och vispa ner sockret. Rör ner den choklad- och smörblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda noga.
  4. Fördela smeten jämnt i formen, strö över knappar av vit choklad och hallonen. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Kakan ska endast få lite lätt färg. Låt svalna helt och skär sedan i bitar.
28 maj 2014
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...