Raspberry blondies

602 röster
45 min
24 bitar
Raspberry blondies
Foto: TV4

Somriga blondies med vit choklad och färska hallon. Seg och god kaka som du bara måste testa!

Visa mer
45 min
24 bitar

Du behöver

blondies

  • 330 g vit choklad
  • 160 g smör
  • 220 g vetemjöl [3,75 dl]
  • 10 g vaniljsocker [1 msk]
  • 7 g salt [1 tsk]
  • 165 g ägg, rumstempererade [3 st]
  • 90 g strösocker [1 dl]
  • 70 g vita chokladknappar (eller grovhackad choklad)
  • 30 färska hallon
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 165 grader varmluft. Smörj en fyrkantig form, 30 x 21 cm, med smör på kanterna och täck
    botten med bakplåtspapper.
  2. Hacka chokladen och smält den och smöret i ett vattenbad eller försiktigt i mikron. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och salt i en bunke.
  3. Vispa upp äggen fluffigt och vispa ner sockret. Rör ner den choklad- och smörblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda noga.
  4. Fördela smeten jämnt i formen, strö över knappar av vit choklad och hallonen. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Kakan ska endast få lite lätt färg. Låt svalna helt och skär sedan i bitar.

Laddar fler recept...