Tårtbotten Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en rund form cirka 24 cm i diameter med löstagbar kant.
Sikta vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en bunke. Värm på ägg och strösocker till fingervarmt i en kastrull, häll över i en bunke och vispa vit och pösigt med en elvisp. Sikta i lite i taget av mjöl blandningen i vispningen och rör om försiktigt med en slickepott till en slät smet, blanda i raspet från en citron.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 20-23 min. Gör ett stickprov. Ta ut ur ugnen och låt botten kallna. Skär botten i 3 delar.
Vaniljkräm Rör ihop äggulor, strösocker och maizena i en bunke. Dela vaniljstång och skrapa ur kärnorna och lägg det i mjölken. Koka upp mjölk och vaniljstång i en tjockbottnad kastrull.
Vispa ner den varma mjölken i bunken, blanda väl och häll tillbaka alltihop i kastrullen. Koka under konstant omrörning upp blandningen tills den tjocknat till en kräm, sänk värmen och koka ytterligare 3 minuter medans du rör.
Häll över vaniljkrämen i en bunke och tillsätt smöret, rör om tills smöret har smällt, plocka ur vaniljstången, plasta och låt svalna i kylen.
Dränkning Koka upp jordgbbar, strösocker, vatten och limesaft, sila av jordgubbsköttet och låt svalna
Montering Dela botten i 3 delar
Botten 1, jordgubbsylt och ett tunt lager vipsad grädde
Botten 2, dränkning och vaniljkräm
Den vaniljkräm som blir över blandar du ner i den vispade grädden.
Botten 3, Stryk upp tårtan med vispad vaniljgrädde och dekorera med färska jordgubbar