• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Ångkokta grönsaker med varmrökt lax

Ångkokta grönsaker
Foto: TV4
Karin Andersson
Karin Andersson

Ångkokta grönsaker med varmrökt lax

4 steg att laga

11 ingredienser

20 min

Ångkokta grönsaker med varmrökt lax och pepparrotsdip.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 ask sockerärtor
  • 1 knippe morötter, skrapade och klyftade
  • 1 knippe grön sparris, delade på mitten
  • 1 knippe rädisor, halverade
  • smör
  • vatten
  • salt
  • 0,25 färsk pepparrot, skalad och fint riven
  • 1 förp crème fraîche
  • 0,5 citron, saft och cest
  • varmrökt lax

Gör så här

  1. Fyll botten av en stor kastrull med vatten.
  2. Sätt i ett durkslag, fyll det med grönsakerna, salta och ångkoka dem under lock i några minuter. De ska fortfarande vara krispiga.
  3. Blanda crème fraiche med riven pepparrot och smaksätt med salt, citronsaft och cest.
    Lägg upp grönsakerna på ett fat, bryt den varmrökta laxen i bitar och fördela dem över grönsakerna.
  4. Klicka ut pepparrotsdipen och servera.