Ångkokta grönsaker med varmrökt lax

4 röster
20 min
4
Ångkokta grönsaker
Foto: TV4

Ångkokta grönsaker med varmrökt lax och pepparrotsdip.

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 ask sockerärtor
  • 1 knippe morötter, skrapade och klyftade
  • 1 knippe grön sparris, delade på mitten
  • 1 knippe rädisor, halverade
  • smör
  • vatten
  • salt
  • 0,25 färsk pepparrot, skalad och fint riven
  • 1 förp crème fraîche
  • 0,5 citron, saft och cest
  • varmrökt lax
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Fyll botten av en stor kastrull med vatten.
  2. Sätt i ett durkslag, fyll det med grönsakerna, salta och ångkoka dem under lock i några minuter. De ska fortfarande vara krispiga.
  3. Blanda crème fraiche med riven pepparrot och smaksätt med salt, citronsaft och cest.
    Lägg upp grönsakerna på ett fat, bryt den varmrökta laxen i bitar och fördela dem över grönsakerna.
  4. Klicka ut pepparrotsdipen och servera.
     
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...