Morotskaka med kokos

POPULÄRT
koket.se
Morotskaka
Foto: tv4
Christina Gyllner
Christina Gyllner

Morotskaka med kokos

15 ingredienser

1 h 15 min

Morotskaka smaksatt med kokos. Toppas med en frosting gjord på cream cheese. Perfekta kakan att servera på eftermiddagsfikat.

Smaksätt gärna frostingen med lite rivet citron- eller limeskal, vanilj eller toppa med nötter. Jag älskar att ha i pekannötter i min kaka, men med tanke på kokosen så brukar jag avstå. Antingen eller säger jag. /Christina Gyllner

Se Christina Gyllner laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2 ägg (stora)
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl neutral olja
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk salt
  • 300 g morot, fint rivna [5 dl]
  • 1,5 dl kokos

Frosting

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 200 g färskost
  • 4 dl florsocker, siktat
  • ev citron, skalet, rivet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Täck botten av en springform med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och poröst. Tillsätt oljan och vispa samman.
  3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, malen kanel, malen ingefära och salt i en separat skål.
  4. Blanda ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
  5. Avsluta med att vända ner de rivna morötterna och riven kokos.
  6. Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 45-50 minuter (tills en tandpetare du sticker ner kommer ut ren).
  7. Låt kakan svalna helt innan du brer på frostingen.
  8. Vispa smör till frostingen riktigt krämigt, tillsätt cream cheese och vispa samman ordentligt, ca 3-5 min.
  9. Sikta över florsockret och vispa ihop till en krämig frosting. Vill du smaksätta frostingen kan du tillsätta rivet citronskal eller lite vanilj.
  10. Bred frostingen över morotskakan och dekorera med t ex pecan- eller valnötter, eller servera precis som den är.