Kladdkaka med muscovadosocker

45 min
4 - 6
Spela video Kladdkaka med muscovadosocker
Foto: TV4

Kladdkaka kan bakas på många olika sätt. Här bjuder Christina Gyllner på en variant med muscovadosocker, espressopulver och mörk choklad.

Jag har provat att grädda i 20, 25 och 35 minuter. Denna kaka behöver runt 27-30 min i ugnen. Allra bästa sättet är att provbaka några gånger så du lär känna din ugn. /Christina Gyllner

22 januari 2014
45 min
4 - 6

Du behöver

  • 2 stora ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 150 g smält smör
  • 50 g mörk choklad
  • 4 msk kakao
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk espressopulver

Till servering

  • vispad grädde
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smörj en 24 cm springform alt lägg bakplåtspapper i botten.
  3. Rör samman ägg och båda sockersorterna i en skål.
  4. Smält smör och tillsätt chokladen, rör tills det smält.
  5. Tillsätt sedan försiktigt i äggsmeten.
  6. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd ner till en jämn smet.
  7. Häll i formen. Grädda i mitten av ugnen i 27-30 min. Låt svalna ordentligt. Kakan är godare när den fått sätta sig och blivit sval.
  8. Servera med vispad grädde och pudra lite florsocker över.
Kommentera receptet

Fler goda recept