• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kladdkaka med muscovadosocker

Kladdkaka med muscovadosocker
Foto: TV4
Christina Gyllner
Christina Gyllner

Kladdkaka med muscovadosocker

43

8 steg att laga

11 ingredienser

45 min

Kladdkaka kan bakas på många olika sätt. Här bjuder Christina Gyllner på en variant med muscovadosocker, espressopulver och mörk choklad.

Jag har provat att grädda i 20, 25 och 35 minuter. Denna kaka behöver runt 27-30 min i ugnen. Allra bästa sättet är att provbaka några gånger så du lär känna din ugn. /Christina Gyllner

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 2 ägg (stora)
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 150 g smör, smält
  • 50 g mörk choklad
  • 4 msk kakao
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 krm salt
  • 1 tsk espressopulver

Till servering

  • grädde, vispad
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smörj en 24 cm springform alt lägg bakplåtspapper i botten.
  3. Rör samman ägg och båda sockersorterna i en skål.
  4. Smält smör och tillsätt chokladen, rör tills det smält.
  5. Tillsätt sedan försiktigt i äggsmeten.
  6. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd ner till en jämn smet.
  7. Häll i formen. Grädda i mitten av ugnen i 27-30 min. Låt svalna ordentligt. Kakan är godare när den fått sätta sig och blivit sval.
  8. Servera med vispad grädde och pudra lite florsocker över.