• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Citronkakor med lemon curd

28 röster
12 små kakor
Citronkakor med lemon curd

Citronkakor med lemon curd, Christina Gyllners fyllda, mjuka småkakor.

12 små kakor

Du behöver

Citronkakor med lemon curd

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 msk majsstärkelse
  • 0,25 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • salt
  • 50 g smör
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 citron, rivet skal
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 förp lemon curd

Till pensling

  • 1 dl strösocker
  • 50 g smör, smält
  • 1 citron, rivet skal

Gör så här

  1. Citronkakor med lemon curd
    Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en minimuffinsplåt med smör.
  2. Blanda vetemjöl, majsstärkelse, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en skål.
  3. Vispa smör och strösocker vitt och fluffigt. Tillsätt ägg och citronskal under omrörning. Varva de torra ingredienserna med mjölken och blanda väl.
  4. Fördela lite smet i botten av formen, klicka ner lemon curd (ca en halv tesked) och fördela sedan resterande smeten över klicken med lemon curd.
  5. Grädda i ca 15-20 minuter. Låt citronkakorna svalna lite.
  6. Pensling
    Blanda citronskal och strösocker. Fördela med fingertopparna så sockret blir lite ''blött''. Pensla lite smält smör på varje kaka och doppa var och en i citronsockret. Servera dina citronkakor till eftermiddagsfikat.
6 mars 2013