Vispa en maräng av äggvita och socker. Blanda resterande ingredienser med varandra och vänd dessa i marängen. Spritsa ringar och baka av 200° i ca 14 min.
Gianduja
Mixa florsocker och hasselnötter i robotcup till en slät massa.
Smält mjölkchokladen och häll den i nötmassan.
Giandujamousse
Värm äggula och sockerlag till 86° och vispa till ett luftigt skum.
Blanda gianduja och de blötlagda och smälta gelatinbladen.
Blanda alla ingredienser till en mousse.
Chokladmousse
Koka upp grädden och häll över chokladen så det blir en tryffel. Värm
Äggula och sockerlag till 86°och vispa till ett luftigt skum (paté a bombe).
Blanda de blötlagda och smälta gelatinbladen med patebomben och där
Efter med den vispade grädden och tryffeln.
Karamelliserade Äpplen
Skala och tärna äpplena. Smält sockret till en gyllen brun färg och
Rör i äpplena och vaniljstången.
Karamellglaze
Smält sockret till en gyllen brun färg. Koka upp grädden, och häll
Försiktigt över i det smälta sockret. Tillsätt den stora mängden vatten
Och låt blandningen koka upp igen. Rör ihop maizena och den lilla
Mängden vatten och häll det i kastrullen och låt det koka i en minut.
Lägg i de blötlagda gelatinbladen. Låt glazen svalna till ca 20°.
Äppelmarmelad
Koka upp äppelmust och den stora mängden socker. Häll i glykos
Och koka upp igen. Blanda pektin och den lilla mängden socker,
Häll det sedan i kastrullen och låt det koka till 108°. Tag kastrullen
Av spisen, blanda citronsyra med vatten, tillsätt i marmeladen.
Montering/dekor bröllopstårta
Gjut giandujamoussen och marmeladen i ringar och frys dem.
Lägg ett lager med chokladmousse i en metallring. Tryck där efter i den
Frysta gianduja moussen och en botten.
Lägg i ytterligare lite choklad mousse och strö i de karamelliserade äpplena.
Lägg i marmeladen och där efter den sista botten.
Frys hela tårtan, tag ut den ur frysen och glasera den med karamellglazen.
Dekoration:
Gjut en socker båge i en plastslang. Tag bort slangen när karamellen har stelnat.
Fäst bågen på en karamellplatta, drag där efter en äppelblomma och två vigsel-
Ringar i karamell. Fäst dessa på socker bågen och placera dekoren på tårtan.
Pensla ut vitfärgat kakaosmör på ett plast ark. Stryk på vit choklad och skär ut
Rektangulära plattor. Dekorera tårtans kanter med choklad plattorna.